Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Greckie mielone

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Mielone mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
2.Fetę pokroić na 10 - 12 kosteczek.
3.Uformować tyle płaskich placuszków ile jest kostek fety. Na każdym położyć kostkę fety i zlepić mięso formując kulki.
4.Na oliwie podsmażyć  kulki z każdej strony, po czym wlać bulion i chwilę gotować w nim kulki.
5.Podawać kulki poprzekrawane w taki sposób, aby widać było umieszczoną w środku kostkę fety.
Doskonale smakuje tak przyrządzone mięso z dodatkiem sosu tzatziki.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Fety[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: