Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Gorąca przekąska

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4 duże kształtne ziemniaki,
  • 2 łyżki oleju,
  • 25 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki gęstej śmietany 18-proc.,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pół  szklanki łuskanych pestek słonecznikowych,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 duże kształtne ziemniaki,
  • 2 łyżki oleju,
  • 25 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki gęstej śmietany 18-proc.,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pół  szklanki łuskanych pestek słonecznikowych,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pestki słonecznikowe  zrumienić na suchej patelni, odłożyć. Ziemniaki ugotować w  bardzo słonej wodzie, ostudzić ,obrać  ze skórki, przekroić na połówki. Nagrzać  piekarnik do 200 st. C i 10 minut opiekać  ziemniaki. Twaróg zmiksować  ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na gorące połówki opieczonych ziemniaków nałożyć po porcji pikantnego twarożku, posypać prażonym słonecznikiem i od razu podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: