Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 30 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Twaróg odcisnąć, posolić i pokruszyć. Włożyć do miski i przykrywszy ściereczką trzymać w pokojowej temperaturze 3 – 4 dni aż sfermentuje.
2. Po tym czasie dodać masło, śmietanę i utrzeć na gładką masę. Można przetrzeć przez sito. Dodać kminek, wymieszać i wyrabiać małe gomółki wielkości jaja.
3. Ułożyć na desce lub w brytfannie i trzymać przez noc w letnim piekarniku. Po wyjęciu osuszyć – najlepiej na słońcu. Podawać jako przekąskę.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: