Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Gołąbki z młodej kapusty w sosie serowym

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 1 młoda kapusta około 1,5 kg
    #1 kg mięsa mielonego
  • 4 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 3 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony SortettSer topiony SortettŻyczymy smacznego! trójkąciki śmietankowe lub jeden 100g
  • 750 ml wody
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • pieprz czarny do smaku
  • przyprawa typu vegeta do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 młoda kapusta około 1,5 kg
    #1 kg mięsa mielonego
  • 4 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 3 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony SortettSer topiony SortettŻyczymy smacznego! trójkąciki śmietankowe lub jeden 100g
  • 750 ml wody
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • pieprz czarny do smaku
  • przyprawa typu vegeta do smaku

Sposób przygotowania:

Kapustę dzielimy na pojedyncze liście. Wrzucamy na gotującą się wodę i parzymy około 5 minut. Wyciągamy łyżką cedzakową i studzimy. Mięso mielone łączymy z posiekaną cebulą, natką pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą typu vegeta. Na przygotowane liście kapusty nakładamy po porcji farszu mięsnego i zwijamy w rulon. Układamy gołąbki w brytfannie. W gorącej wodzie tj.750 ml rozpuszczamy serki, dodajemy mąkę. Dokładanie mieszamy i wlewamy do brytfanny zalewając gołąbki. Pieczemy w nagrzanym do 180* C piekarniku przez 1 godzinę.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: