Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Gołąbki z farszem twarogowym

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 50 dag  twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiŻyczymy smacznego! trzykrotnie mielonego (na sernik),
  • szklanka posiekanego drobno mięsa z wędzonej indyczej piersi,
  • pół szklanki śmietany,
  • 2/3 szklanki kuskusu,
  • szalotka,
  • ząbek czosnku,
  • pół łyżeczki suszonego tymianku,
  • pół  łyżeczki suszonego oregano, spora szczypta mielonego kminku i suszonej mięty,
  • sól, pieprz,
  • mała główka włoskiej kapusty,
  • pół  szklanki rosołu (może być z kostki),
  • 2 mięsiste pomidory,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag  twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiŻyczymy smacznego! trzykrotnie mielonego (na sernik),
  • szklanka posiekanego drobno mięsa z wędzonej indyczej piersi,
  • pół szklanki śmietany,
  • 2/3 szklanki kuskusu,
  • szalotka,
  • ząbek czosnku,
  • pół łyżeczki suszonego tymianku,
  • pół  łyżeczki suszonego oregano, spora szczypta mielonego kminku i suszonej mięty,
  • sól, pieprz,
  • mała główka włoskiej kapusty,
  • pół  szklanki rosołu (może być z kostki),
  • 2 mięsiste pomidory,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Twaróg, mięso, śmietanę, suchy kuskus, posiekaną szalotkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać, doprawić solą, pieprzem oraz miętą, mielonym kminkiem, tymiankiem i oregano. Kapustę  po usunięciu uszkodzonych listków włożyć do wrzącej wody i obgotować, po czym podzielić na listki, grube nerwy liściowe zbić  tłuczkiem lub skroić.

Na każdym listku ułożyć po półtorej łyżki farszu serowego, zawinąć  gołąbki. Żaroodporne naczynie posmarować  masłem, ułożyć w nim gołąbki, zalać  bulionem.Na każdym gołąbku ułożyć plasterek obranego ze skóry pomidora. Przykryć pokrywką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st. C i piec  w nim gołąbki około 35-40minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: