Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Gnocchi z sezamem i szparagami z parmezanem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Obgotować gnocchi około minuty w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
2.Umyte szparagi umyć ,pousuwać  zdrewniałe końce, pozostałe części pokroić  na kawałki po 3-4 cm .
3.Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, listki szałwii po umyciu i osuszeniu pokroić w paski.
4.Na suchą  patelnię  wysypać sezam i uprażyć, wysypać do osobnej miseczki.
5.Na patelni stopić masło, dodać oliwę i obsmażyć szparagi ze wszystkich stron przez około 5-6minut.
6.Do szparagów dodać cebulę, kluseczki, wsypać parmezan i szałwię. Smażyć  wszystko razem, lekko mieszając około 4-5minut,doprawić solą i pieprzem. Podając posypać sezamem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: