Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ser odstawić w naczyniu pod przykryciem na okres 4-6 dni. Po powstaniu nalotu i odpowiedniego zapachu ser nadaje sie do smażenia i kroimy go na plastry lub kostkę. Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oliwy z oliwek i podsmażamy na niej rozgnieciony ząbek czosnku, następnie topimy na niej pokrojony uprzednio ser. W trakcie smażenia całość mieszamy.

Gdy ser uzyska płynną konsystencję wbijamy jajko a nastepnie dodajemy słodką paprykę, zioła prowansalskie, odrobinę soli oraz pieprz ziołowy.Po wbiciu jaja potrawa podgrzewana na wolnym ogniu zaczyna gęstnieć.Odstawiamy z ognia i nakładamy łyżką na chrupkie pieczywo lub razowy chleb, pozostałą część potrawy zlewamy do naczynia i odstawiamy do zastygnięcia aby wykozystać jako pastę do smarowania pieczywa.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: