Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Gęś po polsku

Dodany , autor anula250

Dodaj przepis
  • na słodko

  • na słono

  • > 100 PLN

  • 1 geś
  • 40 dag borówek
  • 20 dag sera bryndzaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 3 duże cebule
  • 1 kg małych ziemniaczków
  • oliwa
  • 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • sól, pieprz
  • kilka ziaren jałowca
  • łyżeczka imbiru
  • 1 por
  • liść laurowy
  • 2 marchewki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 geś
  • 40 dag borówek
  • 20 dag sera bryndzaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 3 duże cebule
  • 1 kg małych ziemniaczków
  • oliwa
  • 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • sól, pieprz
  • kilka ziaren jałowca
  • łyżeczka imbiru
  • 1 por
  • liść laurowy
  • 2 marchewki

Sposób przygotowania:

Gęś nadziać porzeczkami wymieszanymi z imbirem,jałowcem i serem. Dokoła ułożyć cebulę, marchew, ziemniaki, por. Doprawić do smaku. Ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą i piec ok. 1,5 do 2 godzin w temp. 180 stopni w zależności od wielkości gęsi. Podlewać czerwonym winem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: