Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 30 PLN

  • 0,5 kg dojrzałych pomidorów
    #1 mały ogórek
  • 1 czerwona  papryka
  • 1 papryczka chili
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 ząbek czosnku
  • kilka gałązek świeżej bazylii
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka octu winnego
  • kilka kromek chleba

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 0,5 kg dojrzałych pomidorów
    #1 mały ogórek
  • 1 czerwona  papryka
  • 1 papryczka chili
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 ząbek czosnku
  • kilka gałązek świeżej bazylii
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka octu winnego
  • kilka kromek chleba

Sposób przygotowania:

1.Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokrajać na ćwiartki. Obranego ogórka i cebulę pokroić w kostkę i odłożyć ok. 1/3.
2.Resztę dokładnie zmiksować razem z pomidorami, papryką, papryczka chili, czosnkiem, bulionem, oliwą i octem.
3.Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nalać na miseczki, udekorować posiekanymi: ogórkiem, cebulą i bazylią. Schłodzić (ok.2-3 godz.) i podawać z grzankami z chleba, usmażonymi wcześniej patelni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: