Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Gotować groszek 10 minut i odcedzić.
2.Zmielić ser trzykrotnie.
3.Ugotować obraną i umytą marchew.
4.Rozpuścić żelatynę w odrobinie wywaru  po ugotowaniu marchwi.
5.Pokroić szynkę i marchew w plastry.
6.Ubić śmietanę z odrobiną soli na sztywno.
7.Wymieszać zmielony ser z ubitą śmietana i żelatyną. Dodać warzywa, szynkę, posiekany koperek i ostrożnie wymieszać.
8.Wyłożyć masę do formy wysłanej papierem do pieczenia lub folią. Wstawić do lodówki na noc, by galareta stężała.

Najnowsze komentarze