Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag szpinaku
  • łyżeczka startej gałki muszkatołowej
  • łyżka siekanej świeżej mięty
  • 20 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1/3 szklanki krojonych czarnych oliwek
  • łyżka pestek z dyni lub orzeszków piniowych
  • sól
  • pieprz
  • 8 jaj
  • opakowanie koktajlowych pomidorków

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag szpinaku
  • łyżeczka startej gałki muszkatołowej
  • łyżka siekanej świeżej mięty
  • 20 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1/3 szklanki krojonych czarnych oliwek
  • łyżka pestek z dyni lub orzeszków piniowych
  • sól
  • pieprz
  • 8 jaj
  • opakowanie koktajlowych pomidorków

Sposób przygotowania:

1.Liście szpinaku umyć, osączyć, włożyć na patelnię i mieszając poddusić je 3 - 4 minuty, po czym osączyć, grubo posiekać. Doprawić  startą gałką i miętą.
2.Pokruszyć fetę, dodać  ją wraz z oliwkami i orzeszkami lub pestkami do szpinaku, wbić  jajka, wymieszać dodając do smaku sól i pieprz.
3.Dużą tortownicę wyłożyć  papierem do wypieków, przelać do niej masę jajeczną, powkładać pomidorki koktajlowe.
4.W nagrzanym do 180 st. piekarniku zapiekać  frittatę 20 - 25 minut. Podawać pokrojoną na małe kawałeczki.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze