Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Liście szpinaku umyć, osączyć, włożyć na patelnię i mieszając poddusić je 3 - 4 minuty, po czym osączyć, grubo posiekać. Doprawić  startą gałką i miętą.
2.Pokruszyć fetę, dodać  ją wraz z oliwkami i orzeszkami lub pestkami do szpinaku, wbić  jajka, wymieszać dodając do smaku sól i pieprz.
3.Dużą tortownicę wyłożyć  papierem do wypieków, przelać do niej masę jajeczną, powkładać pomidorki koktajlowe.
4.W nagrzanym do 180 st. piekarniku zapiekać  frittatę 20 - 25 minut. Podawać pokrojoną na małe kawałeczki.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze