Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • opakowanie francuskiego ciasta
  • opakowanie szpinaku mrożonego
  • 2 jaja
  • 4 łyżki gęstej kremówki
  • 8 plasterków ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 2 mięsiste pomidory
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka posiekanego tymianku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie francuskiego ciasta
  • opakowanie szpinaku mrożonego
  • 2 jaja
  • 4 łyżki gęstej kremówki
  • 8 plasterków ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 2 mięsiste pomidory
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka posiekanego tymianku

Sposób przygotowania:

1.Ciasto wyłożyć do formy, podpiec w temperaturze 200 st. C przez 10 minut.
2.Na patelni rozmrozić  szpinak, doprawiając solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z jajkami i dodać do lekko przestudzonego szpinaku, wymieszać, wyłożyć na podpieczone ciasto, na wierzchu ułożyć ser i pokrojone na plasterki pomidory. Posypać tymiankiem i w nagrzanym do 200 st c piekarniku zapiekać 15-20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: