Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • opakowanie ciasta francuskiego (w jednym ”arkuszu”)
  • jajko

Na farsz:
  • podwójny filet z kurczęcej piersi
  • 30 dag pieczarek
  • 2 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • mała (150 g) puszeczka kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżki oleju
  • pół łyżeczki granulowanego czosnku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • szczypta suszonej bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie ciasta francuskiego (w jednym ”arkuszu”)
  • jajko

Na farsz:
  • podwójny filet z kurczęcej piersi
  • 30 dag pieczarek
  • 2 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • mała (150 g) puszeczka kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżki oleju
  • pół łyżeczki granulowanego czosnku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • szczypta suszonej bazylii

Sposób przygotowania:

1.Umyte i wytarte kuchennym papierowym ręcznikiem mięso pokroić w kostkę o boku ok. 3 cm . Pieczarki umyć, pokroić na plasterki.
2.Na patelni  rozgrzać olej i podsmażyć   najpierw mięso, następnie wyjąć je i osączyć  z nadmiaru tłuszczu, a na pozostałym na patelni oleju podsmażyć pieczarki.
3.Na   płat ciasta wyłożyć podsmażone mięso i pieczarki, starty ser oraz odsączoną z zalewy kukurydzę.
4.Zwinąć ciasto z nadzieniem w zgrabny rulon. Posmarować rozbitym jajkiem.
5.W piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C piec rulon około 25 minut.

Najnowsze komentarze