Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 60dkg sera
  • 400ml białego wina
  • 50ml kirszu (rodzaj wiśniówki)
  • bułka pszenna
  • gałka muszkatałowa
  • pieprz

SERY:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 60dkg sera
  • 400ml białego wina
  • 50ml kirszu (rodzaj wiśniówki)
  • bułka pszenna
  • gałka muszkatałowa
  • pieprz

SERY:

Sposób przygotowania:

Rodzaje sera mieszamy proporcjonalnie, najlepiej łagodny i nieco ostrzejszy w smaku. W kociołku do fondue lub garnku o grubym dnie rozgrzać wino i wsypywać stopniowo starty ser, ciągle mieszając, aż się roztopi. Przyprawić pieprzem. Bułkę pokroić w grubą kostkę. Fondue podawać w tym samym naczyniu, stawiając je na podgrzewaczu.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: