Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • Fondu z warzywami
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Sery zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.
2.Warzywa pokroić w nieduże porcje.
3.Zagotować wino z posiekanym czosnkiem.
4.W żaroodpornym naczyniu z pokrywką umieścić starte sery, zalać winem, dodac pieprz.
5.Wstawić naczynie z serami i winem do nagrzanego do 170 st. C piekarnika, zapiekać pod przykryciem  co najmniej 12 minut, aż sery się rozpuszczą.
6.Kawałki warzyw (lub pieczywa) nadziewać na widelczyki do fondue lub na patyczki do szaszłyków. Maczać w płynnym gorącym  sosie z sera i wina.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Comte
Gruyere
Cheddar

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: