Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • > 100 PLN


Niezbędne jest specjalne naczynie do przygotowywania fondue: kociołek ustawiony na podgrzewaczu.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Niezbędne jest specjalne naczynie do przygotowywania fondue: kociołek ustawiony na podgrzewaczu.

Sposób przygotowania:

Na podgrzewaczu ustawić naczynie, wlać wino i podgrzewać. Do wina dodać starte sery i mieszając doprowadzić do ich rozpuszczenia. Doprawić startą gałką muszkatołową, pieprzem, wiśniówką. Fondue podaje się w tym samym naczyniu na stół, każdy z biesiadników nadziewa na specjalny widelec kawałek bułki i macza w gęstej, rozpuszczonej serowej masie. Uwaga: łatwo się poparzyć!

Najnowsze komentarze