Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Flaki wołowe na sposób neapolitański

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • opakowanie oczyszczonych, ugotowanych i pokrojonych mrożonych flaków (50 dag),
  • łyżka masła,
  • marchew,
  • pietruszka,  
  • kawałek selera,
  • pół pora,
  • 2 średnie cebule,
  • puszka krojonych pomidorów w sosie,
  • 4 szklanki bulionu lub wołowego rosołu (może być z kostki),
  • pieprz, sól,
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki,
  • do smaku imbir i  starta gałka muszkatołowa,
  • łyżeczka majeranku.

Jako dodatek:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie oczyszczonych, ugotowanych i pokrojonych mrożonych flaków (50 dag),
  • łyżka masła,
  • marchew,
  • pietruszka,  
  • kawałek selera,
  • pół pora,
  • 2 średnie cebule,
  • puszka krojonych pomidorów w sosie,
  • 4 szklanki bulionu lub wołowego rosołu (może być z kostki),
  • pieprz, sól,
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki,
  • do smaku imbir i  starta gałka muszkatołowa,
  • łyżeczka majeranku.

Jako dodatek:

Sposób przygotowania:

Marchew, pietruszkę, seler i por pokroić w drobne paseczki, poddusić na maśle. Do warzyw dodać rosół lub bulion i pomidory, gotować 10 minut. Do pomidorowego sosu dodać  obgotowane  po rozmrożeniu flaki, dodać przyprawy i gotować około 20 minut. Każda porcję posypać  startym  żółtym serem.

Najnowsze komentarze