Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Filety z pstrąga z pieczarkami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN


Do panierowania:
  • 2 łyżki maki

Do smażenia:
  • pół szklanki oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do panierowania:
  • 2 łyżki maki

Do smażenia:
  • pół szklanki oliwy

Sposób przygotowania:

Filety umyć, osuszyć, lekko posolić, posypać rozmarynem, vegetą, pieprzem. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanej oliwie. Odłożyć. Umyte pieczarki pokroić w plasterki, dymkę posiekać wraz ze szczypiorem, poddusić razem na 2 łyżkach oliwy. Usmażone pieczarki  zalać śmietaną. Żaroodporne naczynie posmarować pozostałą oliwą, ułożyć usmażoną rybę, na niej podduszone pieczarki, posypać żółtym serem. Zapiekać w średnio gorącym piekarniku(170 st C) do stopienia się sera.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: