Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Filety z flądry pod serem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 filety z flądry
  • szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • 15 dag pieczarek
  • cebula
  • łyżka masła
  • pół szklanki gęstego soku pomidorowego
  • szklanka startego sera podlaskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • szczypta świeżego lub suszonego estragonu
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki soku cytrynowego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 filety z flądry
  • szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • 15 dag pieczarek
  • cebula
  • łyżka masła
  • pół szklanki gęstego soku pomidorowego
  • szklanka startego sera podlaskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • szczypta świeżego lub suszonego estragonu
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki soku cytrynowego

Sposób przygotowania:

1.Ryby umyć, obgotować 2 minuty we wrzącym  bulionie warzywnym, wyjąć  z garnka przy pomocy łyżki cedzakowej i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Skropić sokiem cytrynowym.
2.Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną drobno cebulę i zeszklić, dodać pokrojone w plasterki uprzednio umyte pieczarki i chwilę dusić, doprawić solą i pieprzem.
3.Na podgotowanych kawałkach ryby poukładać pieczarki, polać gęstym sosem pomidorowymi posypać startym serem.
4.W piekarniku nagrzanym do  190 °C zapiekać rybę15 minut.

Najnowsze komentarze