Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Filet z kurczaka-pełny wypas

Dodany , autor msewka

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Sznycle z piersi kurczaka opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem między folią spożywczą. Każdy kawałek mięsa posypać z jednej strony przyprawą do drobiu, lekko ją wetrzeć. Pieczarki opłukane i osuszone pokroić na cieniutkie plasterki, rozłożyć na mięsie, obficie posypać ziołami prowansalskimi. Przykryć je plasterkiem sera, podwinąć lekko brzegi mięsa. Na plastrze sera ułożyć plaster szynki. Jajka wybić do miseczki, posolić, roztrzepać widelcem. Każdą porcję mięsa bardzo ostrożnie przenosimy na talerzyk z mąką i bardzo delikatnie panierujemy z obydwu stron.

Następnie zanurzamy w jajkach i panierujemy w bułce tartej. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy najpierw na stronie z mięsem. Łopatką przewracamy na drugą stronę, uważając by nasz kotlet się nie rozpadł. Ja przewracałam łopatką a drugą drewnianą podtrzymywałam z drugiej strony. Wcale nie było to problemem, bo mięso już się podsmażyło i kotlet był dość stabilny. Podałam z ziemniakami z koperkiem i bukietem kolorowych sałat w sosie koperkowo ziołowym.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: