Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Filet kurczęcy „błękitny”

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Filety podzielić  na połówki, w każdej połówce zrobić  ostrym nożem kieszeń. Lekko posypać mięso solą i pieprzem oraz suszonym tymiankiem

2.Fenkuł obrać  z uszkodzonych wierzchnich liści, wykroić głąb zaś  pozostałą część bulwy pokroić w cieniutkie piórka lub drobną kosteczkę. Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem, dodać pokrojony fenkuł, wymieszać.

3.Farszem serowo - fenkułowym  faszerować  filety kurczęce. Spiąć brzegi wykałaczkami.

4.Każdy kawałek mięsa ułożyć na posmarowanym oliwą arkuszu aluminiowej folii, zawinąć w taki sposób mięso, aby pakunek był szczelny.

5.Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st C, w naczyniu do zapiekania, zawierającego mniej więcej centymetrową warstwę wody ułożyć  pakunki z kurczakiem. Piec około 20minut. Uważać otwierając, aby nie oparzyć  się gorącą parą!

Najnowsze komentarze