Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Mięso rozkroić w ten sposób, aby powstała duża kieszeń, umyć, wytrzeć kuchennym papierowym ręcznikiem, posypać solą, pieprzem i natrzeć czosnkiem.
2.Morele pokroić w małą kostkę, orzeszki uprażyć na suchej patelni, chleb tostowy okroić ze skórki, pokruszyć.
3.Zmiksować chleb tostowy z fetą, jajkiem, sporą szczyptą ziół prowansalskich, na koniec dodać orzeszki ziemne i morele, wymieszać.
4.Nałożyć farsz do kieszeni w mięsie, zaszyć  otwór.
5.Na rozgrzanym oleju zrumienić mięso ze wszystkich stron. Rozgrzać piekarnik do 190 st. .C i piec około  70 minut, polewając jak najczęściej wytwarzającym się sosem.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze