Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 4 bulwy fenkułu (kopru włoskiego),
  • 3 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1szklanka mleka,
  • szklanka startego łagodnego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • starta gałka muszkatołowa,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • sól, pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 bulwy fenkułu (kopru włoskiego),
  • 3 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1szklanka mleka,
  • szklanka startego łagodnego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • starta gałka muszkatołowa,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Fenkul oczyścić, usuwając uszkodzone listki z wierzchu bulwy, przekroić na ćwiartki jak jabłko, wyciąć środkowy twardy głąbik. Zagotować wodę (4 - 5 szklanek) z solą, wrzucić fenkul i powoli gotować przez pół godziny. Masło rozgrzać, dodać mąkę, lekko zrumienić. Dolewać mleko, energicznie mieszając, oraz około pół szklanki wywaru z fenkułu. Do gęstniejącego sosu dodać żółty ser, sól, pieprz i gałkę muszkatołową oraz koperek. Włożyć do sosu ugotowany fenkuł wymieszać i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: