Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Faszerowne pieczarki z parmezanem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Grzyby umyć, odciąć i posiekać nóżki. Zrobić małe grzanki z pokrojonego chleba smażąc na jednej łyżce masła, wsypać do miski i odstawić. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać nóżki pieczarek i smażyć przez 5 minut.

Zawartość patelni dodać do miski z grzankami. Posypać startym parmezanem, natką i wbić jajko. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać. Farszem napełnić kapelusze grzybów. Nasmarować dno i boki naczynia żaroodpornego. Poukładać pieczarki. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec 25 minut.

Najnowsze komentarze