Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Faszerowane ziemniaki z zielonym sosem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na sos:
  • pół szklanki kwaśnej śmietany,
  • łyżeczka cytrynowego soku,
  • 2 kopiaste łyżki siekanej zielonej pietruszki

Na faszerowane ziemniaki:
  • 8 dużych ziemniaków,
  • 20 dag mielonego mięsa wieprzowego,
  • 2 łyżki keczupu,
  • puszka czerwonej konserwowej fasoli,
  • szklanka startego sera włoszczowskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • spora szczypta chili,
  • pieprz, sól,
  • 2 - 3 łyżki oleju.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na sos:
  • pół szklanki kwaśnej śmietany,
  • łyżeczka cytrynowego soku,
  • 2 kopiaste łyżki siekanej zielonej pietruszki

Na faszerowane ziemniaki:
  • 8 dużych ziemniaków,
  • 20 dag mielonego mięsa wieprzowego,
  • 2 łyżki keczupu,
  • puszka czerwonej konserwowej fasoli,
  • szklanka startego sera włoszczowskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • spora szczypta chili,
  • pieprz, sól,
  • 2 - 3 łyżki oleju.

Sposób przygotowania:

Wymieszać składniki sosu dodając do smaku sok cytrynowy.2.Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach na wpół miękko w osolonej wodzie. Ostudzić, przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć miąższ, który odłożyć.3.Rozgrzać na patelni olej, podsmażyć  na nim mięso, dodać osączoną  i przepłukaną wodą  fasolę, starty ser ,  keczup, doprawić  solą, pieprzem i chili, dodać rozdrobniony miąższ  ziemniaków  usunięty przy wydrążaniu. Wymieszać. Napełnić wydrążone ziemniaki farszem.4.Nagrzać piekarnik do 200 st. C i piec w nim ziemniaki około 15 minut. Podawać z przygotowanym sosem.

Najnowsze komentarze