Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 2 czerwone, 2 żółte i 2 zielone papryki
  • 15 dag ryżu
  • 60 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki miodu gryczanego
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki musztardy z Dijon
  • 10 dag oliwek bez pestek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 litra bulionu warzywnego
  • pojemnik śmietany
  • 1 szklanka mleka
  • 12 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Gouda Fit w plastrachSer topiony Gouda Fit w plastrachSer topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SeryŻyczymy smacznego!
  • oliwa
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 czerwone, 2 żółte i 2 zielone papryki
  • 15 dag ryżu
  • 60 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki miodu gryczanego
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki musztardy z Dijon
  • 10 dag oliwek bez pestek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 litra bulionu warzywnego
  • pojemnik śmietany
  • 1 szklanka mleka
  • 12 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Gouda Fit w plastrachSer topiony Gouda Fit w plastrachSer topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SeryŻyczymy smacznego!
  • oliwa
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i przestudzić.
2.Czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso, smażyć 8 minut na małym ogniu. Połączyć z miodem, koncentratem pomidorowym i musztardą.
3.Kukurydzę osączyć, oliwki pokroić w plasterki i razem z ryżem dodać do masy mięsnej. Wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano  i tymiankiem.
4.Wierzch papryk odciąć, usunąć gniazda nasienne, strąki opłukać. Warzywa wypełnić mięsnym farszem.
5.Masło rozgrzać na patelni, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Rozprowadzić gorącym bulionem, dolać śmietanę oraz mleko i zagotować, mieszając. Doprawić, wsypać starty ser, rozpuścić.
6.Papryki włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i piec 35 minut w temperaturze  200 st. C.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda

Najnowsze komentarze