Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Faszerowane kotlety indycze

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN

  • około 60 dag indyczej piersi,
  • 30 dag pieczarek,
  • mięsista czerwona papryka,
  • 2 dymki lub cebula,
  • 8 łyżek startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • pól szklanki tartej bułki,
  • 2 jaja,
  • sól,
  • pieprz,
  • pół szklanki oliwy.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • około 60 dag indyczej piersi,
  • 30 dag pieczarek,
  • mięsista czerwona papryka,
  • 2 dymki lub cebula,
  • 8 łyżek startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • pól szklanki tartej bułki,
  • 2 jaja,
  • sól,
  • pieprz,
  • pół szklanki oliwy.

Sposób przygotowania:

Filet z piersi indyczej przekroić ma 8 plastrów, po czym rozbić mięso na równej grubości kotlety. Lekko posolić i posypać pieprzem. Pieczarki pokroić drobno, wrzucić na rozgrzaną oliwę ( 2 łyżki) podsmażyć lekko soląc.

Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę, dymki drobno posiekać razem ze szczypiorem. Na 4 kotlety nałożyć pieczarki, cebule, pokrojoną paprykę, posypać żółtym serem i nakryć pozostałymi kotletami i spiąć ich brzegi wykałaczkami.

Panierować mięso w rozbitych jajach, obtaczać w tartej bułce, dłonią przycisnąć panierkę do mięsa i usmażyć po obu stronach na dużej patelni na rozgrzanej pozostałej oliwie.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: