Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 4 duże kalarepki
  • 2 marchewki
  • puszka konserwowego zielonego groszku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • szczypiorku i zielonej pietruszki łącznie
  • 2 jajka
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki bulionu i 1/2 szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 duże kalarepki
  • 2 marchewki
  • puszka konserwowego zielonego groszku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • szczypiorku i zielonej pietruszki łącznie
  • 2 jajka
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki bulionu i 1/2 szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Obrać kalarepki, ściąć wierzchołki, wydrążyć miąższ ze środka. Miąższ pokroić w kostkę.
2.Kalarepki wrzucić do lekko osolonej wody i obgotować, kiedy  zaczną nieco miękną - osączyć.
3.Wymieszać pokrojony miąższ kalarepki, osączony groszek, pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, jajko, starty ser a także 1,5  łyżki przygotowanych ziół. Doprawić solą i pieprzem.
4.Napełnić farszem kalarepki, przykryć ściętymi wierzchami, ustawić w żaroodpornej formie.
5.Wymieszać bulion ze śmietaną, polać kalarepki. W nagrzanym do 180°C piekarniku zapiekać potrawę 15 minut. Posypać pozostałymi ziołami.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: