Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Faszerowana pierś indyczki

Dodany , autor jusia81

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 puszka krojonego w kostkę ananasa
  • 2,5 kg piersi indyczki ze skóra
  • 10 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 20 dag gotowanej szynki
  • 2 łyżki masła
  • łyżka musztardy
  • kompot z jabłek i sok z borówek w równej ilości
  • olej do wysmarowania blachy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 puszka krojonego w kostkę ananasa
  • 2,5 kg piersi indyczki ze skóra
  • 10 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 20 dag gotowanej szynki
  • 2 łyżki masła
  • łyżka musztardy
  • kompot z jabłek i sok z borówek w równej ilości
  • olej do wysmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Ananas odsączyć, ser zetrzeć, szynkę pokroić w kostkę. W mięsie wyciąć kieszeń i napełnić nadzieniem owinąć nitką i piec 1,5 godz. w temp. 200 stopni. Po 30 min  posmarować pieczeń  woda z solą, polewać sosem spod mięsa. Musztardę, kompot z jabłek  i sok z borówek wymieszać podawać w osobnej miseczce jako sos.
Edytuj przepis

Zobacz także:

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: