Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 cukinie po około 50 dag
  • cebula
  • 30 dag mielonego mięsa z indyka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 5 łyżek startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 6 łyżek pokrojonych w krążki czarnych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • ostra papryczka chili
  • spora szczypta ziół prowansalskich
  • sok cytrynowy
  • mielona słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 cukinie po około 50 dag
  • cebula
  • 30 dag mielonego mięsa z indyka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 5 łyżek startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 6 łyżek pokrojonych w krążki czarnych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • ostra papryczka chili
  • spora szczypta ziół prowansalskich
  • sok cytrynowy
  • mielona słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Cukinie poprzekrawać  wzdłuż na połówki, usunąć wnętrze z pestkami, skropić cytryną.
2.Mięso wymieszać z drobno posiekaną  cebulą, oliwkami, startym serem i bułką, doprawić  przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną  drobno papryczką chili, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką mieloną papryką.
3.Nadzieniem napełnić połówki cukinii, ułożyć na tackach do grillowania i piec  nad rozgrzanymi węglami około 20 minut lub zapiekać  w piekarniku pod grillem do momentu, kiedy cukinia zmięknie.

Najnowsze komentarze