Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 20 dag białej fasoli,
  • 4 ziemniaki,
  • 12 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • pęczek włoszczyzny,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 pęczek bazylii,
  • oliwa,
  • masło,
  • koncentrat pomidorowy,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 dag białej fasoli,
  • 4 ziemniaki,
  • 12 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • pęczek włoszczyzny,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 pęczek bazylii,
  • oliwa,
  • masło,
  • koncentrat pomidorowy,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolę umyć i namoczyć na noc. Potem gotować w tej samej wodzie. Włoszczyznę i ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka z gotowaną fasolą. Wlać 2 łyżki oliwy, dodać 1 łyżkę masła, przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy, drobno posiekaną bazylię, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypywać nim gorącą zupę dość obficie, gdy już jest na talerzach.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: