Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Fasolka szparagowa z wędzonym serem i żurawinami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Fasolę oczyścić, umyć, wrzucić do wrzącej lekko osolonej wody na wpół miękko. Przelać zimna wodą, osączyć. W garnku rozpuścić masło, dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażać, dodać fasolę, opłukane suszone żurawiny i sporą szczyptę pieprzu. Dusić 2 minuty pod przykryciem. Uważać, aby potrawa nie przywarła do dna - można zapobiec temu wlewając, w razie potrzeby ,kilka łyżek wody. Ser pokroić w cienkie  paski, ( ew. zetrzeć na grubej jarzynowej tarce) wraz ze szczyptą majeranku dodać  do fasoli i dusić  do miękkości fasoli.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: