Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag fasolki szparagowej(lepsza jest zielona, ale może być i żółta)
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki siekanego koperku
  • 3 kopiaste łyżki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag fasolki szparagowej(lepsza jest zielona, ale może być i żółta)
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki siekanego koperku
  • 3 kopiaste łyżki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Fasolkę oczyścić odcinając końce strączków, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić zachowując pół szklanki wywaru.
2.Przygotować  beszamel: 2 łyżki masła rozpuścić, dodać mąkę, kiedy spieni się i zbieleje wlać powoli, cienkim strumyczkiem mleko,  wywar i doprawić  solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową, dodać  parmezan, wymieszać.
3.Do beszamelu dodać  także fasolkę, po wymieszaniu chwilę  dusić razem, posypać koperkiem i podawać.

Najnowsze komentarze