Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Fasolka szparagowa pod kołderką z sera

Dodany , autor przybysz

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • ok. 200 g fasolki zielonej, młodej, jędrnej :-),
  • trzy ząbki młodego czosnku,
  • około 10 g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! z podpuszczką mikrobiologiczną,
  • oliwa z oliwek,
  • sól i pieprz do smaku.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ok. 200 g fasolki zielonej, młodej, jędrnej :-),
  • trzy ząbki młodego czosnku,
  • około 10 g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! z podpuszczką mikrobiologiczną,
  • oliwa z oliwek,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Ugotuj fasolkę al dente (w garnku z wodą lub tak jak ja, na parze). Rozgnieć czosnek z solą. Podsmaż lekko czosnek na oliwie uważając, żeby się nie przypalił, gdyż będzie gorzki. Dodaj fasolkę, podsmażaj jeszcze przez chwilę, żeby smaki się połączyły. Przełóż na talerz, posyp świeżo startym serem i od razu podawaj, najlepiej z kieliszkiem białego wina.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze