Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pokroić ser w grube plastry (4 – 5).
2.W jednej miseczce rozbić i rozkłócić jajko, do drugiej wsypać mąkę a do trzeciej tartą bułkę.
3.Ser panierować w jajku, mace i na koniec w bułce.
4.Rozgrzać olej na patelni i smażyć panierowany ser, aż będzie złocisty a potem zmniejszyć ogień i trzymać jeszcze chwilę, by ser zmiękł, aż do środka.
5.W tym czasie ugotować farfalle al dente. w osolonej wodzie. Odcedzić i wykładać na talerze, kładąc na wierzch usmażone plastry sera, który będzie chrupiący a wewnątrz ciągnący się.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Emmentalera[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: