Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Wlać wodę na patelnię, kiedy woda się zagotuje wrzucić szpinak. Patelnię przykryć. Gdy szpinak się rozmrozi, wrzucić na patelnię wszystkie pokrojone na mniejsze kawałki sery, pokrojone w kostkę pomidory, vegetę, sól i pieprz.

Przykryć patelnię pokrywką. Dodać mleko lub śmietanę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Nie należy przykrywać patelni. Gdy składniki się połączą, ser rozpuści, a mleko troszkę odparuje, dorzucić odcedzony makaron. Całość wymieszać, potrzymać na patelni jeszcze przez ok. 3 minuty. Można posypać parmezanem. Smacznego :)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze