Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ementaler ( lub inny łagodny ser żółty) marynowany

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 50 dag ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! lub innego, łagodnego sera  żółtego,
  • 2 szklanki oliwy,
  • 4 - 5 liści laurowych,
  • 1 łyżeczka suchego lub 2 średnie gałązki świeżego rozmarynu,
  • po jednym półkilogramowym słoiku marynowanej cebulki, papryki i korniszonów,
  • kilkanaście ziaren czarnego pieprzu.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! lub innego, łagodnego sera  żółtego,
  • 2 szklanki oliwy,
  • 4 - 5 liści laurowych,
  • 1 łyżeczka suchego lub 2 średnie gałązki świeżego rozmarynu,
  • po jednym półkilogramowym słoiku marynowanej cebulki, papryki i korniszonów,
  • kilkanaście ziaren czarnego pieprzu.

Sposób przygotowania:

Ser pokroić w kostkę o boku półtora centymetra. Cebulkę, korniszony i paprykę bardzo starannie odsączyć. W szerokim naczyniu układać warstwami ser, cebulę korniszony i pokrojoną w drobne paski paprykę, pomiędzy warstwy układać przyprawy. Zalać oliwą, zwracając uwagę na to, aby wszystkie składniki były w niej zanurzone. Odstawić, aby marynata się przemacerowała.

Najnowsze komentarze