Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 awokado
  • 50 dag  sera trzykrotnie mielonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! na serniki
  • łyżka soku cytrynowego
  • 2 ząbki czosnku
  • ostra mielona  papryka  według gustu
  • sól
  • łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżeczki żelatyny instant rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzącej wody
  • łyżeczka oliwy

Do dekoracji:
  • ciemne oliwki bez pestek
  • pomidorki koktajlowe

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 awokado
  • 50 dag  sera trzykrotnie mielonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! na serniki
  • łyżka soku cytrynowego
  • 2 ząbki czosnku
  • ostra mielona  papryka  według gustu
  • sól
  • łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżeczki żelatyny instant rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzącej wody
  • łyżeczka oliwy

Do dekoracji:
  • ciemne oliwki bez pestek
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

1.Awokado obrać, oddzielić  od pestki, pokroić na kawałki. Wraz z serkiem zmiksować na gładką masę.
2.Do żelatyny wlać wrzącą wodę, mieszać do rozpuszczenia. Wlać do masy awokado-serowej i jeszcze raz zmiksować.
3.Do masy dodać sól, ostrą paprykę, posiekaną zieloną pietruszkę  i szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać.
4.W blaszce  do keksa ułożyć warstwę pergaminu do wypieków, posmarować go oliwą, przełożyć masę ”pasztetową” i owinąć całą blaszkę folią do żywności. Wstawić na noc do lodówki.
5.Następnego dnia wyjąć ostrożnie pasztet z formy, pokroić na porcje, przybrać ciemnymi oliwkami krojonymi na połówki oraz pokrojonymi na połówki pomidorkami koktajlowymi

Najnowsze komentarze