Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka
  • 2 łyżki masła
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • opakowanie serka wiejskiego
  • 2 szklanki pokrojonej w kostkę czerstwej bułki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka
  • 2 łyżki masła
  • 3 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • opakowanie serka wiejskiego
  • 2 szklanki pokrojonej w kostkę czerstwej bułki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, na rozgrzanym maśle przesmażyć  na jasnozłoto.
2.Umytą paprykę oczyścić usuwając gniazdo nasienne, posiekać drobno, dodać do cebuli z czosnkiem i chwilę  jeszcze podsmażać. Dodać  bulion warzywny i na małym ogniu gotować 10 minut.
3.Zupę  zestawić z  ognia, ostudzić lekko i zmiksować  na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem.
4.Przygotować grzanki: rozgrzać na patelni olej, wrzucić pokrojone pieczywo i smażyć mieszając, aż powstaną  chrupiące grzanki.
5.Podawać zupę  bardzo gorącą, do każdej porcji dodać po trochu serka wiejskiego i grzanki.

Najnowsze komentarze