Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Dynię  obrać  ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w 4 centymetrowa kostkę.
2.Cebule posiekać drobno, podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła, po chwili dodać  suchy ryż i smażyć   aż ryż stanie się szklisty. Wlać  wino, gotować, aż ryż wchłonie płyn.
3.Do ryżu dodać  pokrojoną  w kostki dynię, po trochu wlewać bulion  gotując potrawę, do momentu, kiedy ryż będzie miękki. Pod koniec dodać pozostałe masło, posiekane listki szałwii oraz starty parmezan, wymieszać   doprawiając solą i pieprzem i podawać potrawę gorącą.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: