Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN



Na sos beszamelowy:

  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • sól, pieprz,
  • starta gałka muszkatołowa.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



Na sos beszamelowy:

  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • sól, pieprz,
  • starta gałka muszkatołowa.

Sposób przygotowania:

Dynię pokroić w dużą kostkę. Kostkę rosołowa rozpuścić w 3 łyżkach wody. Skropić rosołem dynię i wstawić do gorącego piekarnika na 5 minut. Przygotować sos beszamelowy: masło rozpuścić, dodać mąkę, smażyć aż zbieleje i spieni się, dodać mleko (gdyby utworzyły się grudki można zmiksować ręcznym mikserem).

Gotować, mieszając, do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem, startą gałką muszkatołową. Polać beszamelem dynię, posypać startym serem. Wstawić do gorącego piekarnika. Kiedy ser się zrumieni - danie jest gotowe.

Najnowsze komentarze