Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Filety dorsza umyć, osączyć i zalać mlekiem. Po 30 minutach wyjąć i poczekać by ociekły. Wówczas posolić, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oliwie. Żaroodporne naczynie nasmarować oliwą. Ułożyć w nim filety, zalać śmietaną i posypać parmezanem. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać aż wierzch zrobi się złocisty. Podając,  posypać posiekaną natką pietruszki.

Najnowsze komentarze