Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Dorsz z serem

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1) Filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, posolić i odstawić na pół godziny. Pieczarki wypłukać i wrzucić na wrzącą wodę, gotować ok. 5 minut i odcedzić. Pokrojone filety obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i usmażyć na oleju.

2) Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć na nim usmażony filet. Na filety położyć pieczarki, na wierzch zetrzeć żółty ser.

3) Wstawić do piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia sera. Wyjąć naczynie z piekarnika, polać rybę odrobiną śmietany wymieszanej z solą, wstawić do piekarnika i dalej zapiekać, aż zrumieni się śmietana.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: