Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Rybę ugotować na parze w specjalnym naczyniu z wkładką lub ułożoną w metalowym sitku. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na niezbyt miękko w osolonej i osłodzonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć rybę, wokół cząstki kalafiora, na wierzchu rozrzucić kawałeczki masła, posypać suto parmezanem i zapiekać, aż ser zacznie się złocić.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan
Parmezan to ser twardy, o ziarnistej konststencji, słomkowożółtego koloru, ma charakterystyczny, bardzo pikantny, lecz dojrzały i przyjemny smak i zapach. Przede wszystkim powszechnie znany jako najpopularniejszy na świecie ser do ucierania. Jest to ser typu grana, twardy, robiony z pasteryzowanego twarogu.

Najnowsze komentarze