Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do wysmarowania żaroodpornego półmiska:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do wysmarowania żaroodpornego półmiska:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Cytrynę otrzeć ze skórki.
2.Filety umyć, osuszyć, skropić  sokiem z  cytryny, posypać pieprzem. Odstawić  na pół godziny.
3.Masło dokładnie wymieszać z koperkiem, szczypiorkiem i zieloną pietruszką oraz czosnkiem, dodać do smaku sól i pieprz.
4.Aromatycznym masłem posmarować filety, ułożyć na wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku.
5.Wymieszać tartą bułkę z parmezanem i startą cytrynową skórką, posypać tą mieszanką filety.
6.Nagrzać piekarnik do temperatury 190°C i  piec filety 30 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: