Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • > 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Filety dorsza posolić, doprawić pieprzem, dodać szczyptę kardamonu i obtoczyć w drobno posiekanym koperku. Odstawić na około pół  godziny do lodówki. Rozbić jajka, dodać sól, pieprz biały, mąkę i 2 łyżki śmietany. Wszystko dokładnie wymieszać, aż powstanie jednolita masa. Jeżeli będzie zbyt gęsta można dodać odrobinę wody. Rozgrzać olej w głębokim rondlu - zanurzać rybę w cieście naleśnikowym, a później wkładać na gorący olej. Wyjmować gdy jest złocista i chrupka.  W ostatniej chwili posypać starym parmezanem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: