Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Paprykę umyć, przekroić na pół usuwając gniazda nasienne, ułożyć w piekarniku skórką do góry i piec do momentu, kiedy na skórce pojawią się ciemne plamy. Wtedy wyjąć  papryki . Włożyć do plastikowego woreczka i po ostudzeniu zdjąć  skórkę.
2.Pokruszoną fetę, pokrojoną na kawałki pieczoną paprykę i  posiekany czosnek zmiksować na jednolitą pastę. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekane listki bazylii.
Dip podawać do paluszków grissini lub grzanek.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: