Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Dip bakłażanowo-serowy

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bakłażan umyć, osuszyć, przekroić na połówki, posmarować miąższ obficie oliwą, oprószyć solą  i pieprzem.

2.Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st C i ułożyć w nim połówki bakłażana. Piec 30 minut, kilkakrotnie przewracając.

3.Pomidory suszone oraz oliwki drobno posiekać, ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, twaróg rozdrobnić przy pomocy widelca.

4.Wymieszać posiekane pomidory, oliwki, rozdrobniony czosnek oraz twaróg ze śmietanką, doprawić  solą i pieprzem, można dodać szczyptę  ziół prowansalskich.

5 .Dobrze wymieszany dip ostawić, pod okryciem z folii do żywności, na co najmniej 2 godziny do lodówki.Podawać jako dodatek do pieczywa, grzanek lub surowych warzyw.

Najnowsze komentarze