Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka (każdy po ok.20 dag)
  • 10 dag prawdziwego masła
  • 1 łyżka przyprawy do drobiu
  • mąka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • 1 duże jajko
  • 3 plastry seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowyŻyczymy smacznego! naturalnego w plastrach pojedynczo pakowanych
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 mała garstka posiekanej natki pietruszki
  • olej do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka (każdy po ok.20 dag)
  • 10 dag prawdziwego masła
  • 1 łyżka przyprawy do drobiu
  • mąka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • 1 duże jajko
  • 3 plastry seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowyŻyczymy smacznego! naturalnego w plastrach pojedynczo pakowanych
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 mała garstka posiekanej natki pietruszki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Miękkie masło ugnieść widelcem, wsypać oregano,czosnek granulowany i natkę i razem wymieszać, posolić. Utworzyć 3 cienkie wałeczki i wstawić do zamrażarki. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. W każdej naciąć kieszeń wzdłuż, delikatnie by nie przeciąć mięsa. Posypać przyprawą do drobiu z obydwu stron i wewnątrz naciętej kieszeni. Zamrożone masło zawijać w plastry sera i wsuwać w kieszenie mięsa. Dokładnie spiąć wykałaczkami, by w trakcie pieczenia nie wypłynęła zawartość. Z prawidłowego dewolaja po przekrojeniu powinno wypłynąć
masło.

Panierować kolejno w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na oleju. Ja wstawiłam usmażone do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekałam jeszcze ok. 15 minut. Podałam z opiekanymi ziemniakami w ziołach, sosem tzatzyki i miksem kolorowych sałat z sosem sałatkowym o smaku ziół ogrodowych.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: