Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN

  • pół kostki masła
  • ćwierć szklanki cukru-pudru
  • cukier waniliowy
  • 2 żółtka
  • 3/4 kg twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego! na sernik
  • łyżka żelatyny instant
  • pół szklanki mleka
  • opakowanie galaretki brzoskwiniowej
  • 8 połówek brzoskwiń z puszki
  • 15 dag biszkoptów
  • 3 mandarynki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół kostki masła
  • ćwierć szklanki cukru-pudru
  • cukier waniliowy
  • 2 żółtka
  • 3/4 kg twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego! na sernik
  • łyżka żelatyny instant
  • pół szklanki mleka
  • opakowanie galaretki brzoskwiniowej
  • 8 połówek brzoskwiń z puszki
  • 15 dag biszkoptów
  • 3 mandarynki

Sposób przygotowania:

1.Miękkie masło zmiksować  dokładnie z żółtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Po trochu dodawać ser i nadal miksować.
2.Żelatynę rozpuścić w gorącym  mleku, lekko  ostudzić, dodać do masy serowej.
3.Rozpuścić galaretkę  dodając o 1/3 wody mniej, odstawić  do ostudzenia.
4.Brzoskwinie pokroić  na plastry, dodać do masy serowej.
5.Tortownicę wyłożyć papierem do wypieków, ułożyć  w niej biszkopty, wyłożyć masę serową, wygładzić wierzch, ułożyć cząstki mandarynek, zalać  tężejącą galaretką i wstawić  do lodówki co najmniej na 2 godziny.

Najnowsze komentarze